Türkiye’de sağlıklı ekmek var mı?

Türkiye'de sağlıklı ekmek var mı?
Bread markasının kurucusu Mine Ataman, Türkiye’de yenilen ekmeğin sağlıksız olduğunu belirterek, “Türkiye’de sağlıklı ekmek üretmiyoruz. Türkiye’de ekmek doğru konuşulmuyor. Konunun uzmanları olmayan insanlar bu konuyu konuşuyor. Üretici ve tüketici doğru ekmeği bilmiyor” dedi.
15 yıldır sektörde çalışmalarını yürüten Mine Ataman, 1.5 yıldır kendi kurduğu markasıyla unlu mamuller danışmanlığı yapıyor.Danışmanlık kapsamlarını konsept oluşturulması, ürün gamının, üretim alt yapısının planlanması ve lojistik planlama ile işletmenin işler hale dönüştürülmesi olarak tanımlayan Ataman, Türkiye’de ekmeğin doğru konuşulmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi.Avrupa ortalamasında kişi başına yaklaşık 60 gram ekmek tüketildiğini ancak Türkiye’deki tüketimin yaklaşık 250 gramı bulduğunu belirten Ataman, iki tüketim arasında önemli farklar olduğunu kaydetti. Protein, kalori değerleri ve fiyatlar bazında Türkiye’de 1 TL olan 250 gram ekmeğin Avrupa standartlarındaki ekmekten çok daha yüksek kalori değeri içerdiğini ve protein bakımından zayıf olduğunu vurguladı.Avrupa standartlarındaki 60 gram ekmeğin de fiyatının 1 TL olduğunu söyleyen Ataman, “60 gramlık ekmeğin protein değeri çok yüksek, kalori değeri ise düşük. Türkiye’deki ekmeğin ise kalori değeri 1500’e yakın ve protein değeri düşük, fiyatı yine 1 TL. Bu sebeple biz yanlış ekmek yiyoruz” diye konuştu.

KAYNAK; http://www.gidagundemi.com/beslenme-ve-saglik/beslenme/turkiyede-saglikli-ekmek-var-mi-h14255.html 

 

 

YEMYEŞİL AKTAR

Şener Tezel

 

İlginizi çekebilir !

(PMS) Kadınların Kabusu, Regl Sorunu için kolay ve doğal çözüm !!!

Dengede doğal çözüm: Tohum Döngüsü!  Diyetisyen Fulya Bozdemir Çoğu kadın adet dönemini önemsemez. Kendi vücutlarında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.