Neden Domates Suyu?

Domates suyu…

Domates Suyu;

Bol ve çeşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domatesin, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domatesteki C vitamininin, tavsiye edilen günlük miktarın yüzde 50 sinden fazla olduğunu bildiriyor.

• Uzmanlar, domatesin damarları yumuşattığını, kanı durulttuğunu, üre miktarını düşürdüğünü, vücudu gençleştirdiğini belirttiyor.

• Kalp, karaciğer, böbrek bozuklukları için çok faydalıdır.

• Domatesin, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü ifade eden uzmanlar, vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını eriterek idrarla dışarı attığını, vücutta biriken suyu boşalttığını kaydediyor.

• Kansere tutulmamak için domatesin iyi bir sebze olduğunu bildiriyor.

• Safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur

• Domatesin C ve E vitaminleri içeren, zengin bir potasyum kaynağı olduğunu ve çok az miktarda tuz bulunduğu için, yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu kaydeden uzmanlar ayrıca domatesin vücudun su tutmasına engel olduğunu belirtiyorlar…

• Domateste, yüksek oranda bulunan C vitamini, bağışıklık sisteminin gelişmesinde, grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde faydalıdır.

• Domatesin hazmı kolaylaştırdığını, özellikle nişastalı yiyeceklerin (hamur işleri, kuru erzak) kolay sindirilmesini sağladığı belirtiliyor.

• Damar sertliğini giderir.

• Romatizma ve nikriste faydalıdır.

• Kabızlığı giderir.

• Mide ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

• Cilde tazelik ve pembelik verir. İsiliği ve mayasılı giderir.

• Nasırların sökülmesine yardımcı olur.

• Çıbanların olgunlaşmasını sağlar.

• Arı sokmasında ve yanıkların tedavisinde faydalanılır.

• Midesi zayıf olanlar,böbrek ve mesanelerinde iltihap olanlar,domates suyunu içmelidirler.

• Antioksidan özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini, felç geçirme ve katarakt tehlikelerini azaltır.

• Kalbi hastalıklara karşı koruyan ve daha birçok faydası olan likopen maddesi, domates suyunun %85’inde bulunur.
Ayrıca likopen kısır erkeklerde sperm yoğunluğunu ve hareketliliğini arttırarak kısırlığı önler.

NOT: Domates, 3 Ağustos 1492 yılında denize açılan Christopher Columbus’un 12 Ekim 1492 tarihinde Amerika’yı keşfi sonrasında (aslında Bahamalar’a ulaşmıştı), 1550 yıllarında Avrupa’ya taşınmış ve süs bitkisi muamelesi görmüştür. İlk olarak İtalyanlar tarafından tüketilmeye başlanmıştır. Türkiye’ye tam olarak ne zaman geldiği bilinememekle birlikte, Avrupa’daki gelişimine bağlı olarak yaklaşık 300 yıllık geçmişi olduğu düşünülebilir. İlk geldiğinde yeşil olarak tüketildiği ve Frenk badıcanı olarak adlandırıldığına dair kayıtlar vardır. Lale devrine denk gelen 1718 ile 1730 yılları arasında, III. Ahmed’e vezirlik yapmış Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın 1723 yılındaki aylık masraf defterinde domates alımına rastlanılmaktadır.

Yemyeşil Aktar
Beylikdüzü / İSTANBUL

İlginizi çekebilir !

(PMS) Kadınların Kabusu, Regl Sorunu için kolay ve doğal çözüm !!!

Dengede doğal çözüm: Tohum Döngüsü!  Diyetisyen Fulya Bozdemir Çoğu kadın adet dönemini önemsemez. Kendi vücutlarında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.