KOZALAK YOĞURDU (Yörük Yoğurdu)
MALZEMELERİMİZ;
– 2 kg tam yağlı inek sütü
– 2 adet yeşil çam kozalağı
YAPILIŞI:
– Sütümüzü içinde ki su buharlaşıp yok olana kadar kaynatalım.
– Kaynayan Sütümüzü dinlenmeye bırakalım.
– Küçük parmağımızı ılınan sütün içinde yanmadan 10 sn kadar tutabildiğimiz an 2 adet yıkanmış yeşil çam kozalağımızı tenceremizin içine bırakalım.
– Tenceremizin kapağını kapatarak hırka, pike, masa örtüsü vs ile sararak soğumaya bırakalım.
BİRKAÇ SAAT SONRA YOĞURDUNUZ AFİYETLE YEMEĞE HAZIR…
Yerken muhteşem bir çam kokusunu gayet soft ve lezzetli bir şekilde hissederek Yoğurdunuzu kaşıkladığınızı göreceksiniz.
Afiyet Olsun.