Gençlik İksiri Kefir!!!

Gençlik İksiri kefir!!!

 

Kefir, kefir danelerinin süt içinde mayalanmasıyla meydana gelen bir süt ürünüdür.

Anavatanı Kafkasya’dır.
Özellikle Kafkasya’da ortalama insan ömrünün 110-130 yıllara kadar ulaştığı görülünce bu içeceğe ‘’gençlik ixiri”
denmiştir.

Kafkasya’da su yerine kefir içilmektedir.

Bu bölgede kanser tüberküloz ve hazımsızlık şikâyetlerine rastlanmamasının nedeni yine kefir’dir.

Kefirin keskin asit tadı ve mayamsı lezzeti, fermentasyon esnasında mayaların ürettiği CO2’den kaynaklanmaktadır.

– Kalsiyum,
– Fosfor,
– Folik asit
– B1,B2,………..B11,B12

kısaca Tüm B grubu vitaminler bakımından oldukça zengindir.

Sütten yapıldığı için sütün bütün besleyici özelliklerine sahiptir. Fermentasyon aşamasında mikroorganizmalar süt proteinini ve süt şekerini parçaladıkları için sindirimi süte göre daha kolaydır.

Özellikle süt içtikten sonra karın ağrısı, ishal gibi belirti görülen bireylerde kefir daha yararlı etki göstermektedir.

 

Yararlı etkileri:

– İştahsızlık, uykusuzluk yaşayanlarda bu sorunları azalttığı görülmüştür.

– Mide, bağırsak ve safra kesesi rahatsızlıklarında yararlı etkiler görülmektedir.

– Bağırsaktaki yararlı bakterileri artırıp, bağırsak şikâyetlerini azaltır.

– Kolesterol düşürücü etki gösterir.

– Yaşlanma belirtilerini azaltır.

 Kefir nasıl yapılır?

– Kaynattığınız sütü ( KUTU UHT SÜT İÇİN KAYNATMAK GEREKMEZ ) 25 dereceye kadar soğuttuktan sonra 1 parça kefir danesi ekleyin ve iyice karıştırın.

– Kabın metal olmamasına dikkat edin. Tercihen cam kap kullanmanızda fayda vardır.

– Metal olmayan, Plastik veya Tahta bir kaşık kullanabilirsiniz.

– Yoğurt mayalar gibi üzerini bir örtüyle örtün veya ”ILIK” bir ortamda  kalmasına özen gösterin.

– 1 veya 2 gün bekledikten sonra içindeki daneleri Tel-metal olmayan bir süzgeç yardımıyla süzün ve için.

– Eğer ekşi kefir seviyorsanız mayalanma süresini 48 saate çıkarın. Tatlı kefir tadı isterseniz de mayalanmayı maksimum 24 saat olacak şekilde ayarlayın. 

– Süzme işlemini yaparken Naylon bir süzgeç kullanmalısınız

 

FİYAT: 

1 BARDAK KEFİR ÜRETMEK İÇİN  10 TL

1 LİTRE KEFİR ÜRETMEK İÇİN       20 TL 

Not: İnternet Üzerinden Kargo İle Satışımız Yoktur.

 

İlginizi çekebilir !

(PMS) Kadınların Kabusu, Regl Sorunu için kolay ve doğal çözüm !!!

Dengede doğal çözüm: Tohum Döngüsü!  Diyetisyen Fulya Bozdemir Çoğu kadın adet dönemini önemsemez. Kendi vücutlarında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir